Mouse Tramstation / Café Het Tramstation
Tel  0622580318derdeel van M. Mister Wustrow Produkties

Sleutelontvangst & verbouwen

Vrijdag 26 juni 2009
Eindelijk was het zo ver.
We hebben eindelijk de sleutel!!
Voordat we naar het huis gingen, kwam Wouter
thuis in Oud-Gastel, met een taart. Superleuk!
 
 

Laatste bezichtiging
Daarna gingen wij eerst naar het huis samen met de makelaar, om te kijken of alles nog zo was als we wilden. We hadden er zelfs dingen bijgekregen: de extra spinnenraggen, aangezien het een flinke tijd geen beweging heeft gehad, maar ook het biljart. Het biljart is toch te duur / te veel werk om weg te halen, dat ze hem maar gewoon laten staan. De makelaar nam ondertussen de meterstanden op die zowel hij als Mau moesten ondertekenen. Ook hebben we daarvoor nog even snel de verzekeringsagent gebeld, om te zorgen voor een opstalverzekering. Die was ook direct verzekerd. Tijdens de bezichtiging kreeg Mau ook van de makelaar de sleutel in zijn handen.

Notaris

Om kwart voor vier moesten we bij de notaris wezen. We waren daar vijf minuten eerder en moesten dan ook eventjes wachten. Uiteindelijk zaten we daar en las zij eerst het contract voor (als een soort ratelslang, bijna niet te volgen haha), dit moesten we ondertekenen en vervolgens waren er nog veel meer documenten die ondertekend moesten worden.

Champagne
Daarna gingen we naar het huis, daar hebben we met bijna alle familie champagne (Appeltjes Jip & Janneke champagne) gedronken. Wouter was er met de kinderen, Nol en Roos waren er met Ayla, Thea was er, Johan was er ook, evenals natuurlijk Ed en Betty. Verder hebben we weinig meer gedaan. Steph ging met d'r ouders mee terug, en Mau bleef nog met Johan, aangezien Sil om een uur of twaalf klaar zou zijn met werken en nog even langs zou komen. Mau en Johan waren bezig geweest met de stroom en de kelder. De lampen deden het nu, net zoals de koelkast. Dat was wel mooi, want dan kunnen we er tenminste drinken inzetten (wat wel goed van pas komt dit weekend).

Zaterdag 27 juni 2009

Zaterdag waren we er weer best vroeg. Richard heeft het slot in de voordeur veranderd, waardoor we nu drie sleutels hebben in plaats van één.
Thea en Steph hebben broodjes gehaald met boter, drinken en beleg. Mau ging weer verder met het stroom. Iets later kwam Ed, deze hielp met de waterleidingen (in de kelder en boven de grond) en de riolering.

Ook kwamen Sil en Wouter met de kinderen nog langs. Zij hielpen met het behang plukken in de woonkamer. Samen met Thea, Elly en Betty. Ton was met Richard en Ed bezig.
 

Tussendoor hebben we de taart gegeten. Hij was echt superlekker. We hebben nog een stukje bewaard voor Roos en Nol, omdat zij er niet waren, zij kwamen dan ook 's avonds nog even een stukje taart halen.
Deze dag hebben we de planken voor het raam weggehaald, waardoor nu het stukje met Café Tramstation te zien is. De onderste (kapotte) ramen hebben we eruit gehaald, deze kozijnen waren zo rot, dat er gewoon een stuk bleef vastzitten en dat je er doorheen kon kijken. Deze gaten hebben we weer dichtgetimmerd met het oude hout, maar nu is er wel lichtinval vanuit de bovenraampjes.
Eten hebben we bij het frietkotje gehaald dat er altijd staat in het weekend.

Op het moment dat Thea en Mau eten gingen halen, heeft Richard de badkamer grotendeels gesloopt.

Ook kwam er een huisdier door het huis gelopen, die later op de dag weer terugkwam.
's Middags kwam de duif via de zijingang binnen en ging via de voordeur naar buiten. Vervolgens, toen wij klaar waren met eten, kwam Mau hem ineens weer tegen in de woonkamer.

Zondag 28 juni 2009

Vandaag waren we rond elf uur weer bij het huis. Richard en Ed gingen weer verder met de waterleidingen en rioleringen. Mau ging het glas stukslaan in een doos, zodat de puinhoop uit de badkamer in de aanhanger kon. Thea heeft de damestoilet schoongemaakt en nog wat laatste restjes behang geplukt.
's Avonds ging Mau nog even het raam dichtmaken boven bij de trap, aangezien er flink wat regen en onweer werd voorspeld.

Volgende week